POM Acetal

POM Acetal är en mycket populär industriplast

Acetal är en mycket populär industriplast och väljs för en mängd olika skäl. Acetal är en semicrystaline plast som tillverkas genom polymerisation av formaldehyd. Finns i skivor, rör och stav.

Fördelar

Acetal är en industriplast som har många fördelar och kunder har flera skäl till att de väljer detta material över andra.

Det är en bra plast för bearbetning den är lätt att bearbeta lämnar en jämn och hög kvalitet på ytan. Acetal passar moderna höghastighets effektiva CNC-maskiner bra.
Acetal absorberar nästan ingen fukt och ger god kryphållfasthet så det kommer att vara exakt under en längre tid och över ett stort utbud av miljöer. Acetal har en hög mekanisk hållfasthet, hårdhet och styvhet egenskaper som tillsammans skapar en plast som ofta kan ersätta eller vara substitut för stål och andra metalliska material
Acetal har bra glidförmågor och har en lägre friktionskoefficient än Nylon.
Användningsområde

Acetal har en rad möjliga användningsområden och är särskilt användbar inom matlagningsbranschen eftersom den har en så låg fuktupptagning. På grund av detta är den en livsmedelsgodkänd plast. Utöver den låga fuktupptagningen har den en lysande glidförmåga, mycket låg friktion som skapar slitstarka livsmedels säkra komponenter.

Det är också en av de plaster som används inom fordonsindustrin. På grund av sin långsiktiga dimensionsstabilitet och genom sin seghet det erbjuder den lösningar för designers att producera långvariga och mycket hållbara delar.
Det används också till marina applikationer, i denna miljö passar acetal bra eftersom den har låga fuktabsorption som resulterar i komponenter som inte kommer att utöka eller ändra dimension på grund av någon kontakt med vatten.

Det finns två olika alternativ för acetal tillgängliga. Den vanligaste och mest populära är co-polymer.

1. Co-polymer kvalitet Acetal har ett marginellt bättre kemisk motståndskraft och kan hjälpa i alla applikationer livsmedelsproduktionen
2. Homopolymer klass har lägre termisk expansion tillsammans med något förbättrad mekanisk styrka, styvhet och hårdhet som kan hjälpa specifika miljöer. Denna klass är något dyrare och utbudet är mer begränsad.

Temperatur Värden för Acetal Sheet:

* Optimal sikt drifttemperaturområde på ca plus 100 ° C
* Maximal kortsiktiga temperatur på ca plus 130 ° C
* Smälttemperatur på plus 165 ° C
* Minsta arbetstemperatur på mellan -30 ° C och -50 ° C.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen