Aluminiumkomposit

Vad är aluminiumkomposit?

Aluminiumkompositmaterial (ACM) är en typ av sandwichpanel som består av två tunna lager av aluminiumplåt bundna till en icke-aluminiumkärna, vanligtvis gjord av polyeten, en mineralfylld kärna eller en brandhämmande kärna. Aluminiumplåtarna fungerar som ytterskiktet och ger materialet sin styrka, styvhet och väderbeständighet.

ACM används ofta i byggbranschen som beklädnadsmaterial för byggnader, speciellt för fasader, skyltar och isolering. Den är lätt, enkel att installera och kan tillverkas i en mängd olika former och storlekar.

ACM är också känt för sin hållbarhet och motståndskraft mot väder, fukt och kemikalier. Dessutom kan den beläggas med en mängd olika ytbehandlingar, inklusive färg, anodiserade ytbehandlingar och reflekterande beläggningar, för att uppnå olika estetiska effekter.

Dibond® är en sandwichskiva med ett välkänt varumärke

Bland Dibonds speciella egenskaper finns den aluminiumlegering som ger materialet dess extra rostskydd, ytbeläggningen av superpolyesterlack som garanterar utmärkta tryckegenskaper (screen- och digitaltryck) och den svarta polyetylenkärnan som ger materialet en utökad UV-resistens. Lagerförs med rostfri yta, vit, svart. matt och blank.

Rulla till toppen