Polykarbonat

Polykarbonat – PC är en av de mest användbara plasterna

Polykarbonat – PC är en av de mest användbara plasterna, tack vare kombinationen väderbeständighet och extremt stor slagseghet även vid låga temperaturer. Naturfärgen är glasklar med en svag gråtoning.

Fördelar

PC har en stor styvhet, drag- och böjhållfasthet samt är mycket slagfast. Det är dimensionsstabilt och har utmärkta dielektriska egenskaper. PC är resistent mot svaga syror, alifatiska kolväten, paraffin, alkoholer (förutom metanol), oljor och fetter.

Användningsområde

PC används till fönsterrutor, maskinskydd, inbrottsskydd, utomhusarmaturer, hockeyrinkar,kåpor, visir, propellrar, filmkassetter, reläer, kontaktlinser m.m.
Begränsningar

Repmotståndet hos polykarbonat är dåligt men kan ytbehandlas med en extra reptålig yta för bl.a. skyddsglasning av traktorshytter m.m. PC angrips av oxiderande syror, baser, ammoniak, metanol, aromatiska och klorerade kolväten och kan inte användas kontinuerligt i varmvatten över 60°C.

Skivor: Extuderade 0,75-15mm
Ofärgade transparenta, infärgade och mönstrade.
Finns även med ett extra reptåligt ytskikt och utomhuskvalitéer.

Vad är kanalplast?

Kanalplast är en typ av plastmaterial som används inom industri och byggsektorn för att tillverka lättviktiga paneler och skivor med god isoleringsförmåga. Kanalplasten består av två lager plastrutor som är förbundna med parallella kanaler eller ”väggar” som ger materialet dess karakteristiska struktur.

Kanalplast är vanligtvis tillverkad av polykarbonat eller akrylplast och kan användas för att skapa tak, väggar och fönster i byggnader, som skyltfönster, isoleringsmaterial, eller för att skydda utomhusbelysning. Kanalplast är lätt att bearbeta, formbar och relativt billig, vilket gör den till ett populärt val inom industrin.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen