CNC fräsning

CNC-fräsning hos Plastbearbetning AB

Våra expertkunskaper inom CNC-fräsning

På Plastbearbetning AB har vi mer än 20 års erfarenhet av att tillverka olika produkter enligt kundernas önskemål, och CNC-fräsning är en av våra specialiteter. Vi har stor kompetens inom området och kan garantera förstklassiga produkter med hög precision och kvalitet.

Användning av kvalitetsmaterial

Vi arbetar med de flesta förekommande plastmaterial, såsom Plexiglas av Akrylplast, Pet, PVC & PVC skummad, ABS, Polystyren och Aluminiumkomposit, för att nämna några. Genom att använda högkvalitativa material säkerställer vi att våra kunder får de bästa möjliga produkterna för deras behov.

Senaste tekniken för bästa resultat

Vi kombinerar den senaste tekniken med gediget hantverk för att säkerställa att våra produkter uppfyller de högsta standarderna. Vår CNC-fräsning utrustning är av hög kvalitet och ger oss möjlighet att arbeta med en rad olika plastmaterial och designkrav.

 

APEX3R CNC Router - Enastående prestanda för skärning och produktivitet

Vid CNC Fräsning använder vi oss av APEX3R CNC Router

tack vare dess imponerande skärkvalitet och produktivitet. Den är designad för att erbjuda hög produktionshastighet, enastående skärkvalitet och en mängd tillval som gör den mycket mångsidig för olika användningsområden.

Maskinens svetsade stålram i ett stycke tillsammans med den lågt monterade stålbommen ger hög styvhet och minskar vibrationer, vilket resulterar i en pålitlig och hållbar konstruktion som är byggd för att hålla länge.

Specifikationer:

 • Användarvänligt operatörsgränssnitt
 • Höghastighets treaxlat rörelsekontrollsystem
 • Obegränsad filstorlek
 • Servostyrning
 • Tung stålram
 • Vakuumbord

Alternativ:

 • Automatisk verktygsväxling
 • Oscillerande skärhuvud
 • Fasta knivar, fälshjul, 45-graders kniv, pizzahjul
 • Kamerasystem för skanning av passmärken
 • Kylvätskesystem för skärning av järnfri metall

Tillämpningar:

 • Aluminiumbearbetning
 • Skyltindustri
 • Träbearbetning
 • Tillverkningsindustri

Material som kan bearbetas:

 • Plast
 • Trä
 • Skum
 • Aluminium och andra mjukare metaller
 • Kompositmaterial

Vad är CNC fräsning?

CNC-fräsning är en datordriven metod för att forma plastmaterial genom att rotera en arbetsstycke mot ett skärande verktyg. CNC står för ”Computer Numerical Control”, vilket innebär att maskinens rörelser styrs av datorprogrammering. Detta ger en extremt hög precision och repeterbarhet vid tillverkning av komplexa plastdetaljer.

Fördelar med CNC-fräsning

Precision och noggrannhet

En av de största fördelarna med CNC-fräsning är den höga precisionen som det erbjuder. Datorstyrda maskiner kan arbeta med mycket små toleranser, vilket innebär att varje detalj som tillverkas blir exakt lika stor och formad som den var tänkt.

Snabb och effektiv produktion

CNC-fräsning är en mycket snabb och effektiv metod för plastbearbetning. Eftersom maskinerna är datorstyrda, kan de arbeta dygnet runt utan att stanna för raster eller underhåll. Detta innebär att produktionen kan pågå i en kontinuerlig takt, vilket ger snabbare leveranstider och lägre kostnader.

Flexibilitet i design och materialval

CNC-fräsning kan användas för att bearbeta en mängd olika plastmaterial, inklusive Akrylplast, Pet, PVC, PVC skummad, ABS, Styren och Dibond. Detta ger möjlighet att skapa en mängd olika produkter och detaljer, från enkla komponenter till komplexa system.

CNC-fräsning i kombination med andra plastbearbetningstjänster

På Plastbearbetning AB erbjuder vi inte bara CNC-fräsning, utan även en rad andra tjänster för att möta våra kunders behov. Några av dessa inkluderar:

Laserskärning

Laserskärning är en effektiv metod för att skära plastmaterial med hög precision. Detta innebär att vi kan skapa komplexa och detaljerade former med stor noggrannhet. Kombinationen av CNC-fräsning och laserskärning ger oss möjlighet att producera mycket exakta och komplexa plastdetaljer för våra kunder.

Lasergravering

Lasergravering är en teknik som används för att märka och dekorera plastprodukter. Vi kan gravera text, logotyper och mönster direkt på plastens yta, vilket ger en hållbar och professionell finish. Lasergravering kan användas i kombination med CNC-fräsning för att skapa unika och anpassade plastprodukter.

Sågning & kapning

Sågning och kapning är viktiga processer för att forma och dimensionera plastmaterial. Vi erbjuder sågning och kapning som kompletterande tjänster till vår CNC-fräsning, vilket innebär att vi kan leverera komplett bearbetade och anpassade plastprodukter till våra kunder.

Jämförelse av plastbearbetningstekniker

Teknik

Fördelar

Användningsområden

CNC-fräsning

Hög precision, snabb produktion, flexibilitet i design och materialval

Komplexa plastdetaljer, anpassade komponenter

Laserskärning

Exakt skärning, möjlighet att skapa detaljerade och komplexa former

Skärning av plastmaterial, mönster och logotyper

Lasergravering

Permanent märkning av plastprodukter, möjlighet att skapa text, logotyper och mönster

Dekoration och märkning av plastprodukter

Sågning och kapning

Formning och dimensionering av plastmaterial, kompletterar andra bearbetningstekniker

Förberedelse av plastmaterial för vidare bearbetning

Anpassade lösningar för varje projekt

Konsultation och designstöd

På Plastbearbetning AB är vi stolta över att erbjuda anpassade lösningar för varje projekt. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att förstå deras behov och krav och erbjuda konsultation och designstöd genom hela processen. Genom att samarbeta med våra kunder säkerställer vi att deras vision blir verklighet och att de får de bästa möjliga plastprodukterna.

Leverans och distribution

Efter att ha tillverkat de anpassade plastprodukterna enligt våra kunders önskemål, ser vi till att de levereras säkert och i tid. Vi kan även erbjuda distribution och logistiklösningar för att möta våra kunders behov, så att de kan fokusera på sina kärnverksamheter medan vi tar hand om deras plastbearbetningsprojekt.

CNC- fräsning med oss

Som ni kan se är CNC-fräsning en mycket effektiv och exakt teknik för plastbearbetning, och på Plastbearbetning AB är vi stolta över att erbjuda denna tjänst, samt en rad andra tjänster som laserskärning, lasergravering och sågning och kapning. Vi arbetar med en mängd olika plastmaterial och kan skräddarsy lösningar för varje projekt, från enstaka komponenter till komplexa system.

Vi hoppas att vi gett er en bättre förståelse för CNC-fräsning och dess fördelar, och vi ser fram emot att hjälpa er med era plastbearbetningsprojekt i framtiden. Tveka inte att kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa er att förverkliga era idéer och skapa högkvalitativa plastprodukter för era behov. Tillsammans kan vi skapa framtidens lösningar inom plastbearbetning!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen