Dibond®

Dibond® är en sandwichskiva som består av två ytterskikt av aluminium (0,3 mm) med kärna av polyetylen. Dibonds konstruktion ger ett material som är lätt, styvt och med unika bearbetningsmöjligheter. Polyetenets så kallade “living hinge” egenskaper gör att kompositen lätt kan bockas upprepade gånger.

Skivan är mycket lämplig för såväl inomhus- som utomhusapplikationer, och det är ett ypperligt material för all slags skyltproduktion (materialet har bra tryckegenskaper),  butiksapplikationer (produktdisplayer, inredning m.m.),  direkt digitaltryck och högklassiga utställningsdisplayer.

Förutom möjliga användningsområden som inredningar, butiksfasader och skyltproduktion (materialet har bra tryckegenskaper), används Dibond® till möbeldesign.

Dibond® och dess fördelar

Bland Dibonds speciella egenskaper finns den aluminiumlegering som ger materialet dess extra rostskydd, ytbeläggningen av superpolyesterlack som garanterar utmärkta tryckegenskaper (screen- och digitaltryck). Den svarta polyetylenkärnan ger även materialet en utökad UV-resistens. Produkten lagerförs med rostfri yta,  vit, svart. matt och blank.

Materialet är perfekt för att tillverka tak- och väggbeklädnader, hyllor, skyltar samt olika slags paneler. Dibond® används såväl inomhus som utomhus vilket gör materialet till en mångsidig lösning för många olika projekt, stora som små.